Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Presenningar med mera

Posted by kottvar on November 1, 2006

Hur var det han skrev, den gamle finansministern:

“Presenningar är ett jävla skit, vi borde sätta eld på dem med flit”.

Något sådant skulle vi kunnat dikta. Till läsare som har den bistra erfarenheten kvar: köp inte lättviktspresenningar! De slits i materialet om man tittar för hårt på dem, de blåser sönder vid vindar strax över styv stiltje. Vatten rinner rakt igenom dem. Precis som sovsäckar går de aldrig att vika tillbaks till den där smidiga storleken de hade när man köpte dem. Nu har första snön fallit och vi har inte köpt någon fin-presenning till intäckningen. Provisoriet får duga.

Nivåvakten till aktre länspump fungerar inte. Brorsan (som installerat den) började vråla om “kommersiellt skit” (vi är gamla punkare båda två) och skulle minsann bygga en egen nivåvakt “så man vet vad man får”. Sålunda har avloppsrör och återfjädrande tryckknapp inköpts på kvalitetsaffärerna Hornbach och Biltema. Jag fattade nästan hur han har tänkt. Det kan även bli en Alfons Åberg-helikopter när det är klart. Det har vi redan byggt flera stycken och lärt oss åtskilligt av. Brorsan har en gång byggt ett fullt fungerande digitaltrumset med hjälp av en handöverfräs, en skruvmejsel, en spånskiva och det tydligen ultimata byggmaterialet avloppsrör. Vår uttjänta länspump har han tagit i beslag och ska bygga om till vindkraftverk.

Det hade utlovats storm häromdagen. Vi kände oss blåsta på stormen, inte en enda grej hade gått sönder.

Nu ska jag skriva det tuffaste jag hittils skrivit här: vi behöver svetsa på vår nyfunna container, men någon har lagt sin skorsten däri.

6 Responses to “Presenningar med mera”

 1. mr C said

  Hehe, ett helt stycke tillägnat mig. Man tackar!

  Fast det blev inte en helikopter denna gången, det blev en fullt fungerande nivåvakt som ligger i min verkstad och väntar på att få installeras. Den har testats med multimeter i vattenhink (alltså, nivåvakten i hinken, inte multimetern. Då skulle den ju gå sönder) och fungerar klanderfritt. Tiden får utvisa om den håller i marin miljö, eller om den endast tål innomhusbruk. Den enda färdigköpta delen är den enda delen jag inte litar på. Man önskar ju att även de som serietillverkar båtprodukter kunde testa sina prototyper i verkliga förhållanden innan de skickade ut dem till butikerna, så man slapp reta upp sig på dem.

  Angående pumpen så vet jag inte om jag lyckas få nån användbar kraft ur den. Med borrmaskinschucket kopplat på impelleraxeln så lyckas jag inte komma upp i mer än 3,8 Volt. Vi får se, kanske kommer jag på något smart som jag inte tänkt på än.

 2. Jossan said

  Hahaha, ni är helt skadade hela högen…

  Kramen.

 3. Ugglan said

  Precis vad är en Posidonk? *nyfiken*

 4. Kotten said

  Jaaaa, här hade jag tänkt hitta på något ljug om att det kommer från franskans “Posidonque” men väljer istället att hålla inne med sanningen tills vi under egen rubrik förtäljer historien om fartygets namn. Den presenteras nog helt snart.

  Tack för kommentarerna!

 5. Syrran said

  Poser är ett utmärkt fransk verb (transitivt) som betyder lite vad man vill, t ex sätta,ställa, lägga, sätta upp, placera, väcka, anta, vila, eller varför inte, göra sig till. Donque stavas donc och betyder alltså. Posidonken betyder då t ex Göra-sig-till-alltså. Bien sûr.

  Bises!
  La soeur

 6. Zoid said

  Göra-sig-till-alltså! Lysande! :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: