Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Båtkompisar

Posted by kottvar on November 20, 2006

Det är trevligt att ha kompisar. Extra praktiskt är det att ha arbetsvilliga kompisar. Särskilt om man, som vi, råkat impulsköpa sig en gammal passagerarbåt med stort renoveringsbehov. Ibland är kompisarna med och grejar alldeles frivilligt, ibland får man muta dem. Här följa liten presentation av tre av de många kompisar som varit oss behjälpliga.

imm014_13amindre.jpg

Sven är nog den som hittils varit med mest. I somras kom han förbi efter jobbet på posten nästan varje dag. Var vi inte där så lapade han sol på fördäck. Han är även en av få som tycker att Göta Älv vid Gullbergskajen är ett fullgott badställe. På bilden, som är tagen i Sjötorp, testar han vår då nyinköpta metallbläster Perago. Praktisk mojäng som man sätter på sin borrmaskin, i just detta fall en hyfsad budgetmaskin från Bruksbo. Vi skaffade även en Perago för trä, men den var vi inte alls lika nöjda med för den gick sönder helt fort trots det ganska höga priset. Sven har helt nyss initierat planeringen av hur vi ska inreda förpiken. Mer om den senare. När dessa rader skrivs är han magsjuk efter att varit i Nepal och Indien. Vattnet var visst skitigare i Ganges än i Göta Älv.

lalle16_15a.jpg

Min redan omnände lillebror Lalle är svårligen (gravt?) intresserad av elektronik. Mycket praktiskt för oss som inte sitter inne med några djuplodande kunskaper på området. Men vi har köpt två böcker om båt-el. På bilden (som ska se ut så!) lånar han våra verktyg till något av sina många många högtalarprojekt. Han är för närvarande involverad i att förbättra sin hemgjorda konstruktion av nivåbrytare till aktre länspump.

kehnstyr01.jpg

Till andra försöket att köra ner Posidonken från Sjötorp till Göteborg anlitades min dåvarande arbetskamrat Kehn. Den gången kom vi inte längre än halvvägs till Torsöbron innan vi beslutade oss för att vända. Det var inte Kehns fel. Det var pumparnas. Eller Fordonsförbannelsens. Här syns Kehn i styrhytten fotograferad från fördäck. För mer info om våra misslyckade turer kan man läsa inlägget om Fordonsförbannelsen.

4 Responses to “Båtkompisar”

 1. mr C said

  “På bilden (som ska se ut så!) lånar han våra verktyg till något av sina många många högtalarprojekt.”

  Faktum är att de verktyg jag använder på bilden, undantaget arbetsbocken, är mina egna. Jag minns faktiskt när jag köpte den gigantiska passaren på Järnia i Mariestad för ungefär en kvarts månadsinkomst (studiebidrag). Minns inte exakt vad jag skulle ha den till, men jag antar att det måste varit något ohyggligt viktigt och nödvändigt. Det är det alltid när jag bygger något.

  // Los Lallos

 2. Zoid said

  Hehe :D

 3. Lina said

  hallå eller! min oerhört skickliga slipning av den dära träpackapären, iförd extremt hotta arbetskläder då?? jag är sårad, sanna mina ord. samt tänker referera till mig själv som “båtkompis” ändå, så det så.

 4. Kottvar said

  Oh dear! Du räknas såklart bland båtkompisarna. Som jag skriver i början så är det en presentation av tre båtkompisar, jag hoppades att det skulle framgå att de är långt ifrån ensamma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: