Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Vad ska ni ha henne till då?

Posted by kottvar on December 10, 2006

Denna fråga får vi helt ofta. Det är antagligen en helt naturlig frågeställning om man inte själv gett sig in i ett liknande stolleprov. Ändå är min spontana första tanke numera: “ja, vafan… Ha och greja med!”. Svaret som kommer ut är förhoppningsvis lite mer balanserat.

Själva ursprungsplanen var att bygga om henne till café. Både jag och Kompanjonas hade vid ett flertal tillfällen funderat på caféverksamhet, men ännu hade ingen plan realiserats. Vi hade detta mål ganska länge, men ju mer vi räknade på det desto tydligare blev det att det skulle vara mycket svårt att få det att bära sig ekonomiskt. Nog skulle det gå att hitta ett bra läge och nog skulle det även att få till salongen mysig – hon hade ju redan inredning anpassad för servering – men det föll på hennes storlek. Eller snarare litenhet. Investeringarna skulle bli för stora i förhållande till antalet möjliga sittplatser, i alla fall vintertid. Därför började vi smida nya planer. Hon är – efter rekommendation från Sjöfartsverket – omregistrerad från passagerarfartyg till fritidsfartyg, så där försvann ett antal möjliga verksamheter. Men vi låter fantasin flöda: Cigarrklubb? Sommarglass på fördäck? Fotostudio? Fler funderingar finnes.

Den vanligaste följdfrågan är dock: “Ska ni ha henne att bo på, eller?” Svaret är nej, men planen är att möjligheten ändå ska finnas. Därför ingår det i planerandet att hytterna ska vara vinterbonade. Men, gott folk, allt detta är alltså på planeringsstadiet. Missa inte den spännande fortsättningen!

Sånt här fabulerande kan man ägna söndagmorgonen åt när man pga nattjobb pajjat allt vad dygnsrytm heter.

2 Responses to “Vad ska ni ha henne till då?”

  1. Cpt Jack said

    Räcker det inte att ha henne som ett projekt? Lita av en “resan är målet” variant. Vad det blir i slutändan är inte så viktigt. Det är att ha trevligt på vägen som är viktigt. Hon kanske är lite liten att bo på och för att ha som cafe, men som eventbåt kanske det funkar? Men varför inte se det som ett friskvårdsprojekt. Få lite havsluft och motion på ett trevligt sätt. Och så slipper man ju samla pengar på bankkontot… :)
    /John

  2. Syrran said

    Nej, jag tycker att ni ska resa runt och sjunga julsånger och missionera lite så där i största allmänhet. Och så kan ni dela ut biblar också. Det kallar jag litteratur!

    Kristi-na

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: