Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Stål, tack och påbyggnad

Posted by kottvar on April 12, 2007

Båtkanon lyda att träbåt är massor av jobb, plastbåt är inget jobb. Nu har jag båda delar så jag vet att det är en kraftig förenkling av sanningen. Någon stålbåt har jag däremot aldrig haft. Inte heller är jag säker på om det finns något allmänt uttalat kring hur mycket jobb en sådan kräva. Nu är det dock såhär att vi jobbar med konntäjlerrenoveringen. Denna har gett kunskapen om att i alla fall en stålkonntäjler påminner mycket om träbåt när det kommer till jobbåtgång. Slipa, måla, nita, svära, göra om, smutsa ner sig. Tur att vi inte ställer samma snygg-krav på den som vi gör på själva båten. Dummaste idén på länge har vi också fått: nästa konntäjler kanske vi borde kroma!

Här kommer en liten tacklista till folk som vi lyckats övertyga att det minsann är jättekul att hjälpa oss. Utan inbördes ordning: Våra redan svårt prövade föräldrar, Torkel och Lennart Hessle, Sigge, Lina Gillefalk, Lalle Kolthoff, Sven Heij, Kehn Pettersson, bröderna Stöök, de sköna gubbarna på Göta Kanalbolaget, de sköna gubbarna på Gullbergskajen (varav någon är yngre än vi), Sonny Modig, Lars Jeber, Eva-Lotta Möller, Marita Moberg (det är klart du ska lära dig svetsa!), bröderna Richardsson och söner, Cnaes Hellman, Gunnars Emma, Staffan Danielsson, Örjan, Ola Svensson, Anders Svensson. Nu kom jag inte på fler men det är säkert någon som glömts. Lika säkert som att det kommer författas ny tacklista i framtiden. Vår tacksamhet är stor och äkta!

Bifogar idag en bild av okänt datum. Båten har här den gamla överbyggnaden. Lite snyggare, lite äldre. Just nu har hon ingen överbyggnad alls och så kommer det nog vara ett tag. Diskussionen om dess utformning pågår, men vi har annat som ska göras färdigt innan vi kan börja med det bygget.

vastvag_3.jpg

3 Responses to “Stål, tack och påbyggnad”

  1. Cpt Jack said

    Kromad kontainer! Det är ju hur coolt som helst! Ni bara måste göra det! Det finns ett företag lite bortanför Göfab (saligt dess minne) på gamlestadsvägen som kromar saker. Snacka med dem!

  2. Jag söker Marita Moberg, som jag har treffad 1964 i Köln.

  3. Kottvar said

    Denna Marita Moberg föddes nitton år senare, så det är knappast samma person. Men roligt ändå att du tittade in!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: