Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Pumptest

Posted by kottvar on June 18, 2007

Jaha, sitter man här igen och lyssnar på Cannibal Corpse och tittar ut på gården där barnen slåss med varandra. Det är synd om dagens ungdom, de har säkert ingen båt. När min bror och jag var små (vilket var några år emellan) hade vi periodvis båt – se vad bra vi blev! Här följa bildserie från dagens experiment:

pumptest01.jpg

Idén lyda såhär: eftersom vi inte är så glada i att våra pumpar tendera avlida skall experiment göras i pengasparande syfte. Mr C (ja, bror alltså) hävdade att det skulle gå att seriekoppla två 12-voltspumpar och få det till en 24-voltspump. “Borde det inte bli sex volt då?” undrade undertecknad, eftersom han är dum i huvet när det kommer till matematik. Bror räknade en stund och sen var han säker på att det borde funka. Upp till bevis! Allt utom slang är inköpt på underbara värdelösa Biltema, men så är det inte tänkt som fast installation heller. Pumparna kostade 149:- styck vilket är ungefär en tjugondel av nypriset på den pump som de ersätter.

pumptest02.jpg

Koppla, fixa, trixa. Maskinrummet är trångt.

pumptest03.jpg

Nämen, vattnet ska väl vara på utsidan av skrovet?!

pumptest04.jpg

Succé! Vattnet på rätt sida skrovet. Utvärdering om några veckor. Men först ska jag diska och lyssna på Thermostatic eller kanske Onkel Kånkel. Oj, nu kom en förälder ut och pratar allvar med barnen! Skaffa båt till pojken så lugnar han säkert ner sig…

7 Responses to “Pumptest”

 1. Kina said

  Bara de inte köper en optimistjolle, det får man stiltje i hjärnan av.

 2. mr C said

  Vad sägs om att photoshoppa lite med bilderna från maskinrummet? Jag vill inte se gråhårig ut. Hursomhelst, det blev ju riktigt bra, det där! Ska bli spännande att se hur länge det håller. Bättre pris/prestanda blir nog iaf svårt att hitta.

  Slutligen vill jag tillägga att jag visste hela tiden att det skulle fungera, jag blev bara lite orolig och vacklade en aning i min övertygelse, när du ifrågasatte min koppling. Nåja, kanske inte så dumt att dubbelkolla och räkna en extra gång, innan man eldar upp sånt man planerat använda.

 3. kottvar said

  Photoshop är för phegisar

 4. [cmh] said

  Går det att photoshoppa bort rosten i maskinrummet också?

 5. Frida said

  Alltså det här tyckte jag var hur spännande som helst. Mer spännande fotoserier med finurliga lösningar!

 6. kottvar said

  Your wish is my command!

 7. […] aldrig varit menad som annat än experiment. De är av samma grundkonstruktion som presenteras i Pumptest. Egentligen är det väl givarna som har varit det huvudsakliga experimentet. De har inte hållit […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: