Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Die Mauer

Posted by kottvar on September 13, 2007

Tips från kajkompisar löd att ett bra trix för att försena framtida rost är att förse nedre delen av containern med betong eller cement. Fast eftersom vi handlade på Hornbach blev det Zement Mörtel. Den hade förvisso svenska instruktioner men vi är inte helt säkra på om det var en person med kunskap om det svenska språket som skrivit dessa instruktioner. Vi började i alla fall med att ta sex delar vatten och en del pulver vilket var precis tvärt emot vad de menade. Det visade sig inte vara så dumt för om vi gjort rätt hade vi inte lärt oss så fort att man lika gärna kunde ha den mer lättflytande än rekommenderat. Detta intygades senare av person med Zement-erfarenhet, skall sägas.

Jag har två gånger denna sensommar upplevt regression. Första gången var när jag (FRIVILLIGT!) började gå en kvällskurs i matematik. Efter en stund snurrade skallen som Posidonkens propeller inte gjort på ganska länge och jag längtade efter rast. Jag till och med kände lukten av mandeltorsk och kokt potatis från Lyrestads Skolas matsal… Knappast troligt, Lürsta ligger ju tjugo mil bort och jag har inte gått där på över tjugo år. Dessutom var det något mer avancerat än mellanstadiematte så jag ska nog inte fråga psykolog om vad som hände.

Andra gången av regression var betydligt mer lustfylld. Den här gången var jag tillbaks i sandlådan hemma i Mörka Hål i Sjötorp. AAHH – GEGGAMOJJA!

Hinkåspade

Gegga

Zement Mörtel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: