Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Annan fotograf

Posted by kottvar on November 12, 2007

På diskussionsforumet hos Landgången hittade en arbetskamrat följande länk: http://maritimbild.com/gullbergskajen.htm (öppnas EJ i eget fönster om man inte högerklickar och går vidare därifrån)

Jag vill, som jag gör så ofta jag kommer åt, påpeka att de sjunkna sorgliga gamla fiskebåtarna inte ligger på Fartygsföreningens område. Jag vet inte varför den som ansvarar för den delen av kajen gör någonting åt det. Inte bara för att det ser tråkigt ut, det finns även en miljöaspekt att ta hänsyn till. Vet dock inte exakt vilken instans inom kommunen som står för ansvaret. Ägarna lär knappast bli lätta att hitta.

  • Som kommentar till fotografen (som jag inte känner, men gillar ändå) kan jag säga att Posidonken (bild nr nio) inte kommer vara en så udda farkost när hon har sin överbyggnad åter. Vad som är udda med vår fd granne Lina förstår jag dock inte.
  • Den fd minsveparen på bild nr sju har det jobbats flitigt med under sommaren. Hon har fått en del färg men jag gissar att resterande målning får vänta till våren. Precis som för Posidonken.
  • Däremot har han fel avseende hytten som det står Sandy på. Den har inte suttit på järntrålaren, men den ska göra det i framtiden, har jag bestämt för mig att ägaren berättat för mig.
  • Jag kan konstatera, som kommentar till nästa bild, att kajen är populärt promenadstråk även på vintern, vilket kanske är lite mer förvånande.
  • Kranbilen är knappast körbar, däremot används själva kranen ganska ofta. Bor man i stan kör man nog lyftkran ibland, som Varanteatern via Tord Yvel en gång så klokt konstaterade.
  • Bogseraren Brutal är betydligt äldre än den fina fiskebåten Dolly. Brutals skrov är byggt redan 1867!
  • John Charlton är fortfarande till salu. Jag ska villigt erkänna att jag är sugen på att bli ägare till henne med, men får väl inse att det knappast är en bra idé i dagsläget med ännu ett projekt för min del.
  • Den lilla vita plastjollen som ligger på Astral Dreams akterdäck tillhörde tidigare Posidonken och hette då Rank Andersson. Tyvärr bytte vi henne mot ett större skrov som vi ämnar sätta relingslist och tofter i senare. Den har vi döpt till Reservdonken. Men jag saknar att ro.
  • I söndags morse satt jag i salongen i Eggskär och drack te. Sedan stack vi ut med samma ägares mindre båt Selma och filmade lite. Det var en mycket vacker morgon, hoppas kunna visa några bilder från detta vad det lider.
  • Jag har inte koll på vilka som håller till på Hisingssidan men kan konstatera att det är synd att Drakbåten ligger och förfaller. Hon liknar verkligen ingen annan båt i Göteborg. Ingen annan stans jag kan komma på heller, förresten.

Ja, tack så mycket för bilderna, Lennart!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: