Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Taktankar

Posted by kottvar on December 13, 2007

Alltså, tillbaks i containern efter sjukdom. Det vore ju illa om jag inte blir klar med åbäket i år. Kanske inte helt klar, men jag vill i alla fall ha den i sådant skick att den kan användas som arbetsbod och förvaringsutrymme. Exempel på sådan som får vänta är tätning. Det finns, precis som på Posidonken, visst läckage. Jag antar att man på containrar gör som på båtar, nämligen helst lagar läckor utifrån. Metoden jag tänkt använda kräver fem plusgrader för att kunna härda. Trots att Göteborg generellt har ganska mesiga vintrar är det svårt att hålla den temperaturen utomhus tillräckligt länge i december.

Väggarna klara sedan några dagar. Innertaket nästan klart idag. Undertecknad och Kajak-Sven gjorde ett styvt eftermiddagsverke. Det blev frigolit och masonit med ribbor och lister av spillvirke från förra årets vinterintäckning. Kvar att göra på insidan: mer virke till lister, ribbor och hyllor samt måla (hänger också på temperaturen men färg finns) och komma på något smart till tätning av dörrarna.
Folkabussen är inte färdig på verkstan ännu. När jag ringde häromdagen och frågade hur det gick sa mekanikern att han skulle bli tvungen att lägga in sig på Lillhagen när han var klar med bussen min. Men det är väl ingen idé, de har ju bara rättspsyk kvar. Hoppas det inte var det han menade…

dscn4200.jpg

dscn4207.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: