Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Provdrevning

Posted by kottvar on July 24, 2008

Imorgon är det dags. Posidonken skall ju torrsättas på Gotenius slip. Ujujuj. Jag som hade planerat att förbereda oss minutiöst gick och blev sjuk så det blir väl kaos. Men, som en av våra stora poeter (nej, inte du, Cnaes) skrev så är kaos granne med Gud. Gud i min religion heter Lennart och bor på Hisingen så det stämmer bra. Att dreva verkar sannerligen vara ett kapitel i sig. Grunderna är inte så besvärliga, vad det verkar. Problemet är att veta hur hårt man ska banka in lindrevet mellan plankorna. “Man får lyssna” står det i mina böcker. Tyvärr står det inte vad man ska lyssna efter. Nåväl, jag lyckades i alla fall få till en krok som ska användas till att dra ut det gamla drevet. Tre filar offrades innan jag fick till en som höll. Nedan visas bild på Zoid i färd att konstatera att min konstruktion fungerade. Han hade byggt en egen av rundstav och grov spik. Den funkade också.

Reservdonkens premiärtur med elsnurra gick över älven till Gotenius. Vi spanade in båtkamrat Sonnys pågående arbete på sin Mary och så språkade vi med mannen som har fått den tvivelaktiga äran att hjälpa oss över älven. När vi kom tillbaks till Gullbergskajen började snurran ryka. Men bror sa att det nog inte var någon fara. Nog…

One Response to “Provdrevning”

  1. Freddan said

    Du får banka in lindrevet tills du hör att något går sönder, det är det du lyssnar efter.. då vet du att du precis bankat lite för mycket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: