Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Matematikens gräns

Posted by kottvar on March 14, 2009

I eftermiddags var jag igång och grejade. Skrapade färg och rost, skottade fördäck, invigde nya dammsugaren (som jag nog satte igen slangen på). Roade mig även med att mäta våra tankar, inte mindre än fem stycken. Matematik har dessvärre aldrig varit mitt största nöje men tankarna med lättbegripliga former har jag räknat ut volymen på. Eventuellt stämmer beräkningarna. Septiktank 120 liter (varvid fundering väcktes kring volymen på varje spolning), dieseltank till Reflekskaminen 54 liter. De två dieseltankarna tog mig en bra stund att klura ut hur jag skulle beräkna eftersom de lutar i ytterkant och verkar vara anpassade efter skrovet, vilket dock inte går att helt konstatera eftersom det sitter balkar ivägen för okulär kontroll. Till slut kom jag fram till att de rymmer cirka 750 liter styck. 

I förpiken sitter en inplastad mindre färskvattentank. Den har en strutliknande form med flat botten. Inte en sida är samma som den andra. Höjden är en meter, ge och ta någon centimeter på olika ställen. Botten är 34, 50, 20 och 55 cm. Toppen är 48, 56, 45 och 53 cm. Kanten mot skrovet är dessutom ojämn i det att det vid ungefär en tredjedel upp byter vinkel. Nej, här gick jag bet. I alla fall för idag.

6 Responses to “Matematikens gräns”

 1. Zoid said

  Om jag mins min matte rätt så får man dela upp den i mindre geometriska former och beräkna dem var för sig och sedan lägga ihop dem…

 2. Anonymous said

  Man kanske funderar en gång extra innan man svänger förbi statoil och vrålar Full tank tack.

 3. Jompa said

  Det kravs en fin intergral for att knacka den dar i ett forsok… ar 2 pa Chalmers. Har for mig det kravs en trippelintergral, men minnet ar inte vad det var nar det var nytt. :)

 4. mr C said

  Dela upp hela skiten i kuber och tårtbitar, sen är det bara att summera volymerna. Papper och penna underlättar.

 5. who teh fuck cares!

 6. kottvar said

  Jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: