Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Konstens bidrag till oortodoxt båtrenoverande

Posted by kottvar on April 14, 2009

En konstnär som extraknäcker på mitt jobb är även tavelkonservator (och precis som undertecknad överdrivet intresserad av allt möjligt). Detta, räknade jag ut, borde innebära att hans kunskaper om material torde vara extraordinära. Mycket riktigt! När jag frågade vad han trodde om mitt experiment med linoljekitt (naturens egna fast äckligare och farligare Hubba Bubba) fick jag inte bara ett jakande svar utan även en initierad förklaring varför. Jag fick också bakgrunden till namnet på ultramarinblå när vi ändå var igång. Sen skulle vi byta av x-vaken.

Tipset om linoljekitt till mindre håligheter kommer ursprungligen från Lars MacGyver. Experimentet gäller huruvida det även lämpar sig för lagningar större än millimeterstora sprickor och gamla spikhål.

Igår begicks målarpremiär. Lite vit hammarlack på delar av relingen satt fint. Vår slipmus har dödförklarats av Mr C. Hon har tjänat oss mycket väl med tanke på den dryga hundralapp hon kostade. Däremot var det inget fel på elcentralen i konntäjlern (bara två av sex uttag ger någon el), felet ligger troligen i en av faserna i elskåpet.

Nedan: stämningsbild på Gullbergskajens Fartygsförenings norra halva. Störst är John Charlton, framför henne i grön pressenning syns Posidonken.

090411001

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: