Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Lilla spindel akta dig

Posted by kottvar on May 11, 2009

Jag tog en kik på det jobb Zoid gjort i helgen och som i artikeln nedan nämns. Tyckte inte det var så farligt, men det kanske är lättare att tänka så om det inte är man själv som grävt fram bagglet.

Varit i Sjötorp över helgen och sjösatt plastsegelbaljan. Förra veckan tog jag min skepparexamen. Igår var andra gången i mitt liv jag körde på grund. Mellan kranen och bryggan, en sträcka på kanske trettiofem meter. I den hamn jag periodvis haft som hemmahamn sedan åttiotalet. “Det grundet vet väl alla om?” flinade tölpen på bryggan, en person som dessutom har visst ansvar för hur det fungerar. Nejdugubbe, det visste varken bror eller jag. Tur det är barkbotten.

Hade nöjet att studera bojorten Christina eftersom hon låg i dockan i Sjötorp. Motorn har uppenbarligen inte varit igång på ett litet slag, se foto nedan. Högst troligen har dock Posidonkens motor fått vila betydligt längre. För länge. I sommar ska hon startas, men först måste hon få kärlek i form av nya filter, impellrar och olja. Det blir dock inte före nästa lön eftersom jag idag köpt ytterligare en pump, något som börjar bli en vana eller kanske ovana. Den här gången köpte jag dock en fin-pump från Johnson. Det ska förhoppningsvis inte behöva bli en vana.

Christine.mai09.01

christine.mai09.02

christine.mai09.03

mysing0509.01

One Response to “Lilla spindel akta dig”

  1. Kina said

    Aldrig hört talas om ett grund där. Verkar idiotiskt att ha ett mitt i hamnen! För uppenbarligen vet man inte om det förrän efter 35 år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: