Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Viss förklaring

Posted by kottvar on June 12, 2009

Igår fick jag hjälp av Mönsterås-Micke och Danserskan. Vi fortsatte ungefär där vi slutade vid förra inlägget. Jag skriver ungefär eftersom jag köpt mer färg men vi ändå inte målade eftersom molnen, vilket man kan se på bild nedan, lovade regn. Innan det hann börja regna fick vi dock en hel del slipat och även lite annat fixat. Det är både roligt och effektivt med sällskap!

Det kan tyckas befängt att ägna tid, pengar och energi åt att slipa relingen när man har minst två bord och ett skarndäck under påbörjad renovering och åtskilligt halvmålat på skrovet därtill. Nu finns det dock en tanke med denna arbetsordning. Att jag inte vill hålla på med borden kommer sig av att jag och Zoid bland annat pga arbetstider haft svårt att synka ihop våra respektive båtbesök. Eftersom han gjort mest med den delen vill jag inte fortsätta utan att veta hur han tänkt arbetsordningen, något som sker bäst om man är där samtidigt. Sedan är det som så att fördäck, som är plastat, måste målas så snart som möjligt. Färgen är nämligen utsliten på några ställen och öppen glasfiber suger åt sig fukt. Men det är bättre att börja uppifrån eftersom det inte gör så mycket om man dammar ner, trampar runt eller spiller färg på däck innan det målas. Sålunda – bänkar, reling och stöttor först! Om vädergudarna vill ska det nog inte ta så lång tid.

090611.01

090611.03

090611.02

One Response to “Viss förklaring”

  1. Micke said

    Efter Bad Religion i bilen har jag åter börjat lyssna på de gamla goa grupperna runt omkring så att säga. Tror vi får köra Millencolins första eps när vi ska måla nästa gång (förhoppningsvis på onsdag)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: