Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Vår nya Partner

Posted by kottvar on August 7, 2009

Ack manicker och maskiner! Ni tömmer min plånbok och fyller vår container och jag har inte ens vett att sluta njuta av det. Men att tillverka fribord i rätt dimensioner är inte någon enkel sak trots manickerna, men det kommer nog bli när jag fått the hang of it som dom säger over there. Vi inköpte igår Julas enklaste bensindrivna motorsåg av ful-märket Meec. Den ville inte vara med och reklamerades redan denna förmiddag. Istället kom vi hem med en Partner. Inte Husqvarna kanske men tredjedelen så dyr och startade på tredje draget. Vi hade faktiskt tänkt oss en sådan redan igår men modellen var slut på Jula i Partille. Däremot fanns de i Sisjön hos vilka vi alltså var idag. Att vi alls skaffade en bensindriven såg när vi redan har en eldriven kommer sig av att den eldrivna inte fungerar i timmerjiggen – bra mojäng när man behöver tillverka plank i rätt dimension – och att båtgranne Kalle kunde tänka sig vara med och deläga. Kalle lyxade dessutom till det och skaffade sig idag en kompressor av medelstorlek. Han har nämligen stålbåt.

Igår och idag har jag huvudsakligen ägnat mig åt sådant som inte måste ske ombord, till exempel containerspackling. Igår var nog första och eventuellt sista gången jag var på kajen en lång stund utan att vara ombord på Posidonken en enda gång!

090807.01

Trans Fjell glider förbi i sakta majestät. Men vad är den märkliga utbyggnaden vid vattenlinjen i fören?

090807.02

090807.03

2 Responses to “Vår nya Partner”

  1. Calle said

    Tack för fina bilder. Mycket trevligt med båtbloggen, brukar smygläsa ibland. Jävligt fin kompressor som kom med på bild. Skulle ta och döpa den kanske. Vad sägs om Hektor? Man kanske borde starta sin egen båtblogg…

  2. Kina said

    En shopaholics bekännelser?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: