Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Mot bron

Posted by kottvar on July 5, 2010

Det har hänt spännande saker som inkluderar flytt av Posidonken och dyktur med Ärtan. Dock har jag bara haft mobilkameran tillgänglig och den är för mig helt ny. Jag får inte över bilderna till datorn. Som vanligt blir det väl Zoid som får agera datordoktor. Men han jobbar just nu, så istället fortsätter jag med några förhoppningsvis trevliga båtbilder från samma tillfälle som förra inlägget.

Jag har här passerat det område som Fartygsföreningen Gullbergskajen disponerar och farit vidare efter den vedervärdiga båt-imitationen Hotell Hybris. Pukan är en av mina favoriter på denna bit av kajen. Tyvärr vet jag inget om hennes historia.

Bakom henne ligger Stuga. Ett underligt namn på en båt tycker jag. Fördelen torde vara att man nog är ganska ensam om det namnet. Ett rejält bygge är det, väl rustad för långsegling.

Denna pensionerade färja har det jobbats mycket flitigt på det senaste året. Göta Petter heter hon. Sidan mot kajen såg ut att vara klar när jag cyklade förbi i eftermiddags. De har gjort ett mycket proffsigt jobb exteriört. Eftersom hon ska bli café hoppas jag detsamma gäller på insidan. Sedan Galia stängde och sedemera sjönk har det varit långt från Posidonken till trevligt fik.

2 Responses to “Mot bron”

 1. leffe said

  Kan Hon vara Tysk?
  Fel översatt STUKA.
  Bucklor i fören från
  störtbombningsförsök?

 2. Sarah said

  Någon som vet om de har någon hemsida, eller när de tänker öppna, jag vill gå dit NU och fika! Hur länge till måste jag vänta? Kanske något telefonnummer till någon?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: