Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Trä mot plåt, kaj mot båt

Posted by kottvar on October 30, 2010

Jag hoppade över presenningsarbetet idag. Behöver en assistent till ett moment. Istället fortsatte jag på det för några dagar sedan påbörjade projektet att isolera konntäjlerns dörrar. Ribbor och plywood är inköpt, isolering fattas. Jag började med att fästa ribborna i plåten. Dessa skall tjäna som ram. Initialplanen var att limma men då temperaturen är lite för låg för att jag ska våga lita på torktider blev det istället så att de skruvas dit. För detta har jag av min bror (Mr C alltså) fått låna ett utmärkt set med plåtborr och gängborr. Det blir ganska många moment: Såga till ribba, borra trä, borra plåt, göra försänkning, borra gängor, dra i skruv. Därför var jag idag glad att jag hade en extra borrmaskin så jag slapp göra fyra borrbyten per hål. Maskinparken såg sålunda ut som följer (enligt kompaktkamera som inte är så bra när det mörknar):

Dessutom tillkom handmejsel och ytterligare ett borr. Det hade väl varit smidigare att borra i plåten med en riktig borrmaskin och inte, som nu, med batteridriven variant från Biltema men eftersom vår elkabel till konntäjlern ju blivit stulen av koppartjuvar och det är 45 meter till elskåpet hade det tagit lika mycket tid att trassla med sladdar. Trots att jag bara hann få dit lite av ramen idag var jag ganska nöjd. Det ska nog bli bra det här.

Vy från konntäjlern denna höstkväll. Den tomma platsen är där Posidonken ska ligga när bottnen rensats från vrakskrot. Posidonken fick alltså, som synes, tillbaks det sönderblåsta regnskyddet på fördäck. Vissa indikationer finns att bärgning av det sista av Ziva kommer ske helt snart. Det kommer innebära en viss ökning av smidigheten att ligga direkt vid kaj. Men nu måste jag diska för det luktar konstigt i mitt kök.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: