Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Novemberförhalning

Posted by kottvar on November 21, 2010

Ibland behöver vi flytta omkring båtarna på kajen, det har jag ju skrivit om tidigare. Äntligen var det dags att lägga Posidonken på den plats hon förhoppningsvis ska kunna behålla ett tag. Bärgarn (som är hamnkapten) hade helst sett att det skett i fredags men det gick inte för jag och Zoid hade knytkalas hos mig. Idag var Zoid dessvärre förhindrad att medverka vid förhalning eftersom han hälsade på sjuklig nära anhörig. Sent på eftermiddagen (det var fest även igår – jag säger bara Fiskekrogens skaldjursbuffé!) anlände Häpnadsmannen och jag till kajen för att med gemensamma krafter och sammanlagt cirka 210 kilo kroppsvikt förhala Posidonken sådär femton meter. Vi upptäckte helt snart att det inte var någon idé. På egen hand hade vi nog kunnat övervinna motströmmen, men idag blåste det åt helt fel håll. Jag ringde Bärgarn för assistans. Efter en stund kom han ner och hjälpte oss på ett något ovanligt vis – han hängde på förtampen på kroken på sin bärgningsbil och sen var det bara att köra. Rejäl fart fick hon, jag trodde nästan hon skulle braka in i Brutal (vilken förresten varit på varv och fått sig en bogpropeller) men det gick så bra så. När han ändå var där och dessutom hade sin pojk med sig passade vi även på att lägga Ärtan där Posidonken legat, alltså utanpå Dristig. Nu blev det kanske lite många båtnamn, så jag ska klargöra. Men först en bild på Häpnadsmannen efter lyckat uppdrag.

Samt hur Posidonken nu ligger. Sepiatonen får med flit vara kvar.

Denna enkla båtpresentation är repetition för flitiga läsare av denna blogg, men här kommer alltså lite info: Dristig är den gula före detta militärbåten som Posidonken legat utanpå ett tag. Jag minns inte exakt årtal men har för mig att hon är byggd på fyrtiotalet. Brutal är en tidigare bogserbåt som nu mycket vackert blivit inredd till fritidsbåt. Kanske inte den snyggaste överbyggnaden på kajen, men skrovet är från 1865! Ägaren, som till vardags är sjökapten, betraktar henne mer som sommarstuga än fritidsbåt. Den inställningen är faktiskt inte så dum. Ärtan är fartygsföreningens nyaste båt, hon är byggd på åttiotalet som arbetsbåt men byggdes snart om för att främst passa som dykbåt. I somras tog hela båten en dykning men nu är hon fixad och fin igen.

3 Responses to “Novemberförhalning”

 1. Mizzarrogh said

  Ah, fasen vad gött ni ser ut å ha´t!
  Sitter just nu och lyssnar på rysk porrdödsmetall och drömmer om trålaren (men tror hon blir för dyr i drift, men har inte gett upp helt än).
  Snacka om att man kommer att säga upp lägenheten om det går i lås… Sjövärdig s ho förbli, utan fula överbyggnader det lovar jag er! :D

  Synd att Marion verkar spekulationsköpt av någon idiot som försöker kränga henne till minst sagt saftigt överpris, vore bättre om hon hamnat i händerna på någon som verkligen var intresserad, hon är i mitt tycke en av landets finaste träskepp och jag hoppas av själ och hjärta att hon inte blir sönderriven och förstörd av framtida ägare, var nära att överta henne själv tidigare, men så vart man ju då arbetslös osv så vågade inte slå till då.

 2. kottvar said

  Jag önskar dig lycka till! Ångra sig kan man alltid göra, ibland hjälper det.

 3. Mizzarrogh said

  Såg nu att Marion är ute igen, var nog en yrkesbåt (dessa kostar ju som regel mycket mer pga dyrbar utrustning och rättigheter, mm men det är ju någonting annat) i annonsen jag syftade på efter någon julglögg för mycket… Känner mig nog föranledd att be denne person om ursäkt för tidigare ordval om han läste detta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: