Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Sommaren som var

Posted by kottvar on December 3, 2010

När det, som nu, är kallt och besvärligt och jag dessutom bör ägna all tid åt studier i matematik händer det lätt att tankarna vandra tillbaks till sommaren som var. Detta hjälptes dessutom på traven av att jag av Mr C lånat en fungerande kortläsare vilket gör att jag äntligen kan föra över bilder från mobilen till datorn. Idag vill jag därför publicera bilder från en trevlig och för min del improviserad båttur i somras. Våra båtgrannar på Ärtan skulle företa sig en dyktur ut till skären kring Vinga och spana in ett fiskebåtsvrak. De hade ingen ankarvakt, varför jag tillfrågades. Det ville jag såklart mycket gärna ställa upp på att vara. Efter en cykeltur till närmsta Statoil hade jag provianterat samt köpt en båttidning om det skulle kännas långsamt under dykstunden. Turen företogs den fjärde juli.

Okänd bogserbåt vi passerade:

Mot Vinga:

Gefveskär. Inte så tråkigt ställe att ha sommarstuga. Jag gissar att det var besvärligare att bo där året runt.

Gefveskär från annan vinkel:

Ankring avklarad, dykutrustning på. Tunga klumpiga grejjer:

Väl i spat blir det nog lättare att röra sig:

Klåveskär, N 57° 37.291′, E 11° 38.058:

På vägen hem passerades vi av Navigo, känd från TV. Vi gungade.

 

3 Responses to “Sommaren som var”

 1. Annika said

  Hejsan Kottvar! :-) Jag sitter här på jobbet och känner mig nostalgisk och letar båtar från min barndom. Plötsligt hittar jag kära f d Vestvåg från Dyrön – numera Posidonken, tydligen! Och om jag har fattat rätt, så ligger hon i Gbg/Gullbergkajen? Vilken lycka det hade varit att få träffa henne “lajv” igen, eftersom jag bor i Gbg! När jag var liten (på 60-talet), åkte min familj varje sommarlov med Vestvåg och hennes “lillasysterfartyg” Dyrön, mellan Tjuvkil och öarna västerut, till sommarstugan. Det hade varit otroligt kul att få respons på detta nostalgiska inlägg! Allt gott och hälsningar från Annika.

 2. kottvar said

  Hej Annika!

  Surfa på arbetstid är bra grejjer! Du har helt rätt, det är gamla Vestvåg som vi renoverar. Just nu ser hon förfärlig ut men du är såklart välkommen att komma ner och kika närmare på henne. Man vet dock aldrig när någon av oss är där, vi har lite knepiga arbetstider. Är det måhända så att det finns gamla fotografier på henne i sin glans dagar? Jag är i så fall mäkta intresserad av att kopiera dessa. Hälsningar Kottvar

  • Annika said

   Hejsan Kottvar! Hjärtligt tack för svar och för erbjudandet att få träffa (f d) Vestvåg igen – underbart! Eller kanske Pestvåg, med tanke på hur hon ser ut f n. Jodå, vår familj har “känt” henne sen 50-talet och har en hel del bilder på henne. Du får gärna kopior. Min syster och jag konstaterar att det är första gången någonsin som vi läst en blogg som är något att ha! :-) Man fastnar lätt… Vi jobbar båda två kontorstid men har pratat om att ta en tur ner till kajen någon dag (helg) och titta på henne till att börja med. Vi kan väl hålla någon sorts kontakt, så får vi se när ni tänker vara där? Lycka till med henne!

   Hälsningar Annika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: