Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Älvrodd

Posted by kottvar on May 11, 2011

Igår körde jag, Zoid och Häpnadsmannen de sista träbitarna av Ziva till tippen. Sedan var det dags för sjösättning av Reservdonken. I höstas hade jag diverse planer för Reservdonkens upprustning. De sket sig dock helt, det var för mycket snö för länge och under våren har jag inte haft tid. Men det gör inget om det får vänta till nästa vinter. Reservdonken är en arbetsbåt, inte ett utställningsobjekt. Jag hade snokat reda på att det längre upp längs Marieholmsgatan fanns en väl dold sjösättningsramp som tillhörde en båtfixarfirma. Jag ringde och hörde om det var ok att sjösätta sin Reservdonk där, vilket det alltså var. De ville blott ha ett blygsamt bidrag till kaffekassan för upplåtelsen eftersom vi gjorde allt jobb själva. Så mycket jobb var det inte för oss. Tidigare har hon ju sjösatts längs Gullbergskajen, men det har varit ganska besvärligt. Det enda som var besvärligt nu var att snurran inte ville vara med. Hon startade så fint i början men det höll bara i sig en liten stund. Vi fick ro istället. Fint väder, medströms, vindstilla, kamera, piroger och påskmust gjorde att det blev en angenäm rodd.

Zoid och Häpnadsmannen lastar kärran med Ziva:

Sjösatt:

Intressant ställe att bo på för den nautiskt nyfikne:

Spexig bojkonstruktion, nedfällbar och praktisk:

Häpnadsmannen och undertecknad äter piroger:

Utrustning för lastning (kanske även lossning, jag är osäker) av salt. Det var bra att vi upptäckte detta eftersom Häpnadsmannen ska bli saltdespot när han blir stor. Sen ska han återfödas som plywood. Säger han i alla fall.

En kanske inte så vacker men synnerligen rejäl segelbåt. Den skulle jag – som är försiktigt lagd – kanske våga korsa Humboldtströmmen med. Jag läser just nu en bok som heter “Mot Fort Humboldt” men den utspelar sig i amerikansk ödemark. Dessutom är den litterärt medioker. Då är både båten och strömmen fränare.

Jag avslutar dagens inlägg, lite symboliskt, med en bild på ett vrak. I detta fall har vi inte det minsta ansvar. Skönt nog.

3 Responses to “Älvrodd”

 1. Hej Pojkar.
  Hittar ingen mailadress på sidan.
  Sluta kasta pengarna i sjön,nu kan ni ge dom till grannen istället.
  Kolla här: http://www.kvd.se/objekt/objekt_all_info.php?objektnr=502704
  Mvh
  Leffe

 2. Kottvar said

  Jag skulle köpt Charlton för länge sen om jag bara kunde. Budet ligger när detta skrivs på 19500:-. Jag betvivlar kraftigt att ägarna går med på ett bud under en halv miljon, då är det nästan en bättre affär att sälja henne som skrot. Tyvärr. Det är många som varit intresserade av att köpa henne, men ett problem har varit att bankerna inte ger bolån för denna typ av objekt.

 3. Mizzarrogh said

  Hojta till om hon verkar går för skambud på runt 200kk eller så!!!
  Jag är extremt intresserad om hon går för max en kvarts mille (vilket jag inte tror).
  Jag kan nås på denna,
  mediatorget@hotmail.com

  Jag kan skicka mobilnummer och så vid behov.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: