Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Allt vi bygger upp ska stormar riva ner

Posted by kottvar on December 12, 2011

I fredags blåste det upp till storm igen. Ett träd knäcktes över ett av mina uthus och på Gullbergskajen var det ingen idé att försöka gå ombord på sin båt. Det stod nämligen vatten en bra bit ovanför kajkanten. Sålunda tittade man högt upp på båten. Om Reservdonken flutit hade det kanske varit smidigt att ro henne upp på land så hade jag blivit av med torrsättningsproblemet. Men hon var ju alltså sjunken igen. Jag svor en stund åt väder och bilköer och åkte till en annan stad och lekte rockstjärna istället. Mycket roligare.

Idag slumpade det sig som så att jag kom till kajen samtidigt som min bror. Trots att han hade viss tidspress lyckades vi faktiskt bärga Reservdonken. Min teori från tidigare försök stämde, hon har ett hål en bit ovanför vattenlinjen på akterspegeln. Jag kunde inte få upp henne på land idag. Däremot kunde jag förbereda för enklare bärgning om det kommer behövas igen, göra viss (men antagligen otillräcklig) provisorisk lagning av hålet samt preliminärboka upptagning på tisdag. SMHI säger busväder igen, så det ska bli spännande att se hur det går.

Den lagning av övertäckningen som jag och Zoid åstadkom i förra veckan var såklart huvudsakligen havererad. Detta är tröttande. Jag skriver ju bara om hur vi räddar saker, ingenting om hur vi bygger upp. Nu får det räcka. Jag sätter plåt eller plast på skiten istället. Presenningar duger till mindre intäckningar och kortare tid, men i övrigt är de nu fullständigt utdömda från min sida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: