Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Tio brev till en vän IV. El-ände.

Posted by kottvar on February 2, 2013

Hej GH!

Jag har inte skrivit till dig på ett tag eftersom jag inte haft något spännande att berätta. Nu har dock utomstående faktorer utsatt mig för spex som krävt arbetsinsatser. Till att börja med kände jag mig ganska duktig. Det var nämligen så att jag lyckats slarva bort grovdammsugaren. Inte många som klarar av det, tur att man är bra på något! Sedan var jag ju ännu mer duktig när jag lyckades hitta den igen. Den hade bara gömt sig en stund. Hursomhelst har det ju sedan en ganska lång tid tillbaka gått säkringar av svårförklarliga orsaker. Det har långsamt eskalerat till en nivå där det verkligen blev ett problem. Jag har bytt ut kablar, köpt nya tillbehör, testat olika kombinationer men inget har hjälpt. Ibland går det helt enkelt en propp eller så löser en automatsäkring ut. Det räcker med att man sätter i en stickpropp, den behöver inte ens vara belastad. Även denna vinter kom det en köldknäpp som gjorde att vattnet i kölsvinet frös. Med fungerande elförsörjning vore det inget problem att åtgärda. Båtens läckage har egentligen aldrig varit speciellt stort (höstens haveri hade med annat att göra). Bara det att isen också orsakat att läckaget ökat lite. Fortfarande inga problem att hålla i schack – om man har fungerande elförsörjning. Nu står hon med en pump kopplad till bilbatteri, en pump kopplad till 230 volt och en handpump. Vi har el, men orsaken till propplemet är fortfarande oklart. Jag har till och med fått min bror att mäta komponent efter komponent utan att hitta orsaken. Det som nu återstår är att nogsamt undersöka resterande komponenter med hjälp av fräna verktyget MEGGER. Det har jag ingen. Men flyter, det gör hon!

3 Responses to “Tio brev till en vän IV. El-ände.”

  1. Vi hade ett mystiskt elfel för något år sedan..som gäckade oss till galenskap. Och sen hittade vi felet av en slump. Sambon kan förklara om du tror det kan belysa ditt problem en aning. Hör av dig i sådana fall. Kul med inlägg =). Helena (och Tjoppe) på http://www.projektsunshine.blogg.se

  2. Tredje gången gillt. http://projektsunshine.blogg.se/ Du får gärna hjälpa och ta bort den adressen med publishme.se , vore jättesnällt.

  3. kottvar said

    Låter brorsan kolla loss först, men om det inte hjälper tar jag tacksamt emot tips! Tack!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: