Tre män och en båt

Hur man kastar pengar i sjön…

Inspiration via Linnea

Posted by kottvar on April 12, 2014

I höstas tipsade mig en båtgranne om en bok som han hade haft mycket glädje av när han renoverade sin nu mycket fina fiskebåt. Jag skulle gärna få låna hans exemplar. Det visade sig helt snart att detta var precis den bok jag letat efter i flera år utan att veta att den fanns. I boken “Linnea – en svensk fraktseglare” berättar författaren Egil Bergström om hur han köper sitt träfartyg i slutet av 60-talet och om sina äventyr med båten, vilket inkluderar hur de omfattande renoveringsarbetena gått tillväga. Boken inleds med båtens historik, bland annat genom en liten berättelse författad av en farbror som i sin ungdom arbetat på fartyget.

Egil är inte en kille som ger sig. Finns det inget varv får man väl bygga sig ett. Skutan har fått kattrygg? Kan man väl ordna.

Jag insåg ganska fort att jag behövde ett eget exemplar av boken eftersom jag högst troligen kommer återvända till den många gånger. Ett antikvariat i Norrköping försåg mig. Ungefär halvvägs kommen känner jag att det var en mycket bra investering.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: